Category: Здравословни рецепти

Рецепта за свежа салата с киноа

Лесна и Бърза за Приготвяне Рецепта за Цветна Салата с Киноа

Киноата е от онези супер храни, които навлязоха шумно в ежедневието ни. Богата е на желязо, магнезий и фибри. Чудесен начин да добавите протеин към менюто си, а най-големият и плюс е, че се готви бързи и лесно.

Рецептата е предоставена от Габриела Цулин. Може да разгледате още здравословни и не толкова здравословни рецепти в блога и тук :)

Към рецептата:

Лесна рецепта за протеинови бисквити без захар и брашно

Протеинови бисквити без захар и брашно

Лесна и бърза за приготвяне рецепта за протеинови бисквити без захар и брашно.

Тя е предоставена от Габриела Цулин, която и този път ни изненада с оригинална и здравословна рецепта. Ето малко допълнителна информация за нея:

 „Казвам се Габриела Цулин.

По образование съм магистър машинен инженер – завършила съм Технически университет Варна.

По професия съм „от всичко по малко“. Занимавам се с фотография, фейсбук маркетинг, кулинария, а от скоро съм и майка. За сега успявам да съчетая всичко и това ме прави щастлива.

Спортувам всекидневно от около четири години, а любовта ми към здравословната храна се зароди точно покрай спорта. В блога ще намерите над 800 рецепти – както здравословни, така и нездравословни.“

Ако ви е любопитно, надникнете тук :www.gabrielatsulin.com

КЪМ РЕЦЕПТАТА:

 

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 10 mins
Лесна рецепта за здравословен бананов кекс

Бананов кекс

Лесна и бърза рецепта за приготвяне на бананов кекс.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 20 mins
Здравословни рецепти за спортуващи

Здравословни протеинови хапки – подходящи за спортуващи

Днес реших да ви представя една вкусна рецепта за приготвяне на здравословни протеинови хапки.
Десертът е изключително подходящ за спортуващи, здравословен е и много вкусен.
Съдържа страхотни хранителни съставки, като ленено семе, овесени ядки и е богат на фибри
Приготвя се бързо и много лесно, ако се питаш как, прочети рецептата

Здравословно и лесно за приготвяне ястие за обяд багато на белтъчини, пилешко филе, кафяв ориз, фибри и зеленчуци. Енергия за целия ден.

Meal Prep (Тайната на красиво и здраво тяло) или предварителното приготвяне на храната. Специални благодарности на Мирела Речникова

Днес съвременният човек живее едно забързано ежедневие, в което не винаги намира време за здравословна храна. Това в повечето случаи довежда до приемане на така наречения „фаст/джънк фууд“ – хапване набързо на вредни храни, пълни с трансмазнини, въглехидратни бомби, чийто хранителен състав ни е неизвестен.

Начинът да избягаме от навика да се храним с такива храни е набиращият популярност метод на „Meal Prep“, което всъщност означава предварително приготвяне на храната за деня или седмицата.

Така, знаейки, че в себе си носим здравословна, домашно приготвена храна, не мислим как набързо да отскочим до близката  дюнерджийница, пицария или Макдоналдс.

Просто трябва да отделим  10-15 минути, за да се нахраним с предварително приготвената от вкъщи храна, като това може да стане, както на работа, така и в училище!

Предварително приготвените храни са ежедневие както за хората, които просто искат да се поддържат във форма, така и за професионални спортисти и бодибилдинг състезатели.

Представеното „Meal Prep“ ястие е един невероятен обяд, богат на белтъчини от пилешкото филе, сложни въглехидрати от кафявия ориз, който в сравнение с обикновения бял такъв се разгражда по-бавно, следователно има по-нисък гликемичен индекс (подходящо за диабетици) и фибри, както от зеленчуците, така и от ориза, който ще ви държи сити дълго време, като в същото време няма да ви е тежко, за да продължите всекидневните си задачи и задължения.

Протеинов бар „Тиквено изкушение“ благодарение на – Мирела Речникова

Протеиновите барчета/десертчета са много подходящ начин в междинните си хранения да приемаме богата гама от хранителни вещества. Предимствата на домашно приготвените такива са многобройни, но най – важното от тях е, че знаем какво съдържат в действителност.Протеиновите барчета „Тиквено изкушение“ са прекрасни за леко похапване между основните хранения и много подходящи за предтренировъчно хранене /ще ви изпълнят със сили за една продуктивна тренировка/. Богати на сложни /бавни/ въглехидрати, фибри, протеини, омега-3 и алфа-линоленова (ALA) мастни киселини.

[i]
[i]
[index]
[index]