Фитнес Инструктор, изготвяне на Хранителен Ржим и Тренировъчна Програма

СТАНИМИР МИХОВ

Занимавам се с фитнес и спортно хранене над 10 години, а други 4 години съм тренирал без ясна цел, с проби и грешки, докато разбера какви техники и методи ще сработят най-добре и как мога да ги приложа в храненето и тренировките си във фитнес и домашни условия. Имам сертификат за инструктор по фитнес и фитнес-културизъм от Национална Спортна Академия, както и състезателен опит.

Освен личния опит, имам и над 8 годишна практика с клиенти от всяко естество, които можете да разгледате в тази страница:

Трансформациите на част от хората, на които съм помогнал да подобрят здраве, физика и психика с моите индивидуални програми:

Здравей Станимир как си? Преди 3 години ми беше изготвил тренировъчна програма и хранителен режим за отслабване. Тогава си спомням, че наистина влязох в топ форма. 🙂 Родих първото си дете преди 5 месеца и сега имам отчаяна нужда да вляза отново във форма. 🙁 За това ще се радвам пак да работим заедно! – Тея Данчева

Изключително щастлива съм. Хранителният режим и тренировъчната програма промениха живота ми – извадиха ме от депресия и повдигнаха самочувствието ми. Станимир Михов, благодаря че работихме заедно и беше насреща през тези месеци. Сега продължавам напред щастлива от новия си начин на живот. БЛАГОДАРЯ! – Маргарита Попова

Хранителен Режим и Тренировъчна Програма

Какви програми предлагам, за да постигнем реален резултат заедно:

Фитнес Програма и Хранителен Режим

Индивидуален Тренировъчен Режим

Персонално изработен тренировъчен режим – включва описание на всяко упражнение, видео към 1 или 2 варианта с правилното изпълнение, най-подходящи брой: серии, повторения, почивка между сериите, темпо за изпълнение на повторенията, за коя мускулна група работи и допълнителни бележки за постигане на най-бързи резултати, както и кардио режим (ако има нужда да бъде включен такъв).

При желание тренировките може да са изцяло съобразени само за домашни условия.

В комплексната програма е включена 1 безплатна промяна по плана, а в премиум програмата – неограничен брой промени. Те позволяват преминаване от домашни тренировки към фитнес зала или от фитнес зала към тренировки в домашни условия, ако това се наложи.

Индивидуален Хранителен Режим

Персонално изработен хранителен режим, включващ най-необходими покупки, разнообразни варианти на всяко хранене (най-често между 4 и 6) и междинни хранения (над 5), базирани на предварително попълнен въпросник, в който уточнявате предпочитани храни, както и такива които искате да бъдат избегнати на всяка цена.
Суплементарен план (хранителни добавки), ако имате желание да използвате такива.

Хранителният режим може да бъде допълнително съобразен с предпочитани брой хранения дневно, работотно време и други индивидуални фактори.

Проследяване на резултати

Ежеседмично проследяване на резултати чрез попълване на основни мерки, а именно: килограми, талия, ханш и др. Това проследяване позволява максимално бързо и коректно да се правят промени по режимите, за да се гарантират предварително зададени желани резултати.
В консултациите може да получите отговор на всичко, което Ви интересува относно тренировки, хранене, суплементи, допълнителна подкрепа и мотивация.

Консултации

Консултации за всяка седмица от режимите, за да дискутираме всичко необходимо и да направим нужните промени по режимите, ако такива са необходими – на базата на данните, които ми предоставяте и това как се чувствате.

Всички режими са базирани на предварителна консултация с мен и на Вашите отговори по въпросник, които попълвате. Някои от тях са: Тренировъчен опит, били ли сте на диета досега и какви са били резултатите, имате ли някакви алергии или контузии, колко често на ден се храните и какви храни предпочитате, можете ли да си готвите вкъщи или не, колко пъти в седмицата имате възможност да отделите за физическа активност и други.

Примерен Хранителен Режим и Тренировъчна програма от Комплексна услуга

Примерен Хранителен Режим и Тренировъчна Програма

Нека постигнем резултатите, които винаги сте желали ЗАЕДНО

*Програмите са активни само за заплатения период, но няма обвързване за тяхното автоматично подновяване. В случай, че желаете да продължите за нов период, то се обсъжда съвместно и се взима решение за това.

Платинум програма (връзка тук):

Всичко описано в премиум програма + консултации по телефон, възможност за среща на живо, допълнителна мотивация и подкрепа за придържане към план и постигане на устойчиви резултати.

 

Всички режими са базирани на предварителна констулация с мен и на Вашите отговори по въпросник, които попълвате. Някои от тях са: Тренировъчен опит, били ли сте на диета досега и какви са били резултатите, имате ли някакви алергии или контузии, колко често на ден се храните, можете ли да си готвите вкъщи или не, колко пъти в седмицата имате възможност да отделите за фитнес и други.

„Здравейте, Станимир! Пиша ви по препоръка на В__ Г_______, която е постигнала невероятна промяна не само визуално, но и вътрешно! Тъй като тя ми беше снощи на гости ме впечатли начина и отношението, с което се отнася към храната благодарение на Вас! Доста ме мотивира това момиче затова и сега съм тук и Ви пиша! Интересувам се от комплексната програма- хранителен + тренировъчен режим. Та, какво следва?“ – В.В.

Медии и Партньори

Все още не сте убедени дали правите най-правилния избор или не можете да решите коя програма е подходяща за Вас?

минути безплатна консултация с мен!

Всичко Ви звучи добре, но вече сте изпробвали различни инструктори и резултатът е бил далеч от това, което търсите? Ако все още се чудите дали аз съм правилният избор и какви точно биха били стъпките към постигане на Вашата фитнес цел , ако имате нужда от мотивация или вдъхване на увереност, че наистина Вашата цел ще бъде реалност до няколко седмици, то се запишете с E-mail и ще се свържа с Вас за 20 минутна безплатна консултация, в която да обсъдим всичко.

Безплатната консуталция не Ви обвързва по никакъв начин с покупка.
Колко време отнема преди да видя първите резултати?
Въпреки че е строго индивидуално, най-често клиенти споделят, че чувстват повече енергия и тонус, намален апетит и по-малка нужда от сладки храни още първите няколко дни.
За първата седмица може да се очаква понижаване в теглото с 1-3 килограма, а до 3-4 седмици започват да споделят, че вече могат да носят дрехи, които никога не са мислели, че ще облекат отново.
Общите килограми, които може да загубите в рамките на програмата са между 8 и 16, като стойностите варират според пол, опит с тренировки и диети, моментна форма и др.

 

Когато се работи за покачване на чиста мускулна маса, темпът се диктува спрямо храненето, което е правено до този момент. Повече конкретни насоки могат да се дадат след попълване на подробната анкета.

За кого е подходяща услугата?
За хора, които искат да направят повече за себе си.
Да постигнат по-бързо целите си и да се наслаждават свободно на това което обичат.
Подходяща е за хора, които нямат никакъв опит с хранителен режим, диета или тренировъчна програма, тъй като услугата е комплексна – предлага детайлна информация с указания и консултации при въпроси или неясноти.
Подходяща е и за хора, които са прекалено заети, тъй като тренировките може да се изпълняват в домашни условия или във фитнес зала, а храненията да са съобразени с графика ви.
За спортуващи, които вече са опитали да постигнат целите си сами и не са успели, поради липса на надеждна информация и правилни насоки или мотивация.
Хора, изпробвали услугите на друг треньор, който не е обърнал нужното внимание, за да се гарантира постигане на видими резултати.
За тези, които не знаят как да започнат с фитнес тренировки (вкъщи или фитнес) и по-здравословно хранене, но имат желание.
Има ли гаранция, че услугата работи?
Гаранция за услугата, която предлагам, са многобройните положителни отзиви на моите клиенти и техните отлични резултати.
Винаги подхождам с професионализъм към изготвянето на хранителен режим и тренировъчна програма, както и след това в постоянната поддръжка, консултациите и съвместната работа.
Ако в процеса на работа се установи, че хранителният режим или тренировъчната програма не работят по желания начин, бързо се взимат необходимите мерки като се извършват промени, за да отговорят на всички изисквания и да гарантират, че се движим в правилна посока.
Напълно начинаещ съм и имам притеснения дали ще се справя с програмите.
Програмите са изготвени на база подробно попълнена анкета. В нея описвате вашия опит с тренировки, хранене, диети, травми и контузии и др.

 

 

Съобразявам програмите с всеки един посочен отговор, а в случай, че дадена част от хранителен режим или тренировъчна програма са трудни за изпълнение, то аз съм насреща да направя корекции, за да се продължи ефективна работа и да постигаме желани резултати.

При следване на правилни насоки за хранене и тренировки от начинаещи, първи визуални резултати се виждат бързо и това служи като силна допълнителна мотивация.

Защо програмите са за определен период?
Индивидуалните програми са активни за посочения период под всяка от тях. Той е точно определено време с основна цел да не се отлага прекалено много стартирането на режимите, нито да се създава чувството, че има време за нарушения или за стартиране отново и отново. След тестове с различно времетраене е установено, че посочените седмици са най-ефективни за постигане на резултати и поради тази причина програмите са активни именно за този период.
Аз съм прекалено зает и не мога да отделям много време за готвене и тренировки. Ще постигна ли резултати с програмата?
Имам клиенти, които работят от сутрин до вечер, а след това намират време за тренировки и да направят храненията си. Други предпочитат да комбинират хранения навън с готвене вкъщи.
Също така, майки с деца, които работят и спортуват, успяват да се справят с хранителния режим и с тренировки вкъщи без големи затруднения и да постигнат страхотни резултати.
Какво ако в момента тренирам редовно?
Ако вече следвате тренировъчна програма, може да се възползвате само от хранителен режим и проследяване на резултати.
Така ще си гарантирате, че захранвате тренировките си с необходимото, за да постигате желаните резултати, без да губите излишно време и усилия в грешна посока. Не случайно на много места може да прочетете, че всъщност храненето е по-важно дори от тренировките, но те се движат заедно ръка за ръка.
Какво да правя ако възникне проблем с режимите?
Стоя твърдо зад услугата, която предлагам. Ще направя всичко по силите си, за да се уверя, че сте доволни от режимите и се работи ефективно, за да постигнем заедно предварително заложените цели.

 

При възникнали въпроси може да се свързвате с мен. Отговарям на съобщения в рамките на 24-72 часа.

Кой и как изготвя хранителните режими и тренировъчните програми?
Всички хранителни режими и тренировъчни програми се изготвят от мен – Станимир Михов, на база предварително попълнена анкета. При нужда се провежда допълнителна консултация, в която уточняваме детайли, от които имам нужда и не сте посочили предварително във въпросника.

 

Програмите не са финални и дори да има част, която не харесвате или не се вписва в представите ви за тренировки и хранене, аз съм насреща да направя корекции.

Не разполагам с голям бюджет. Ще мога ли да се възползвам от услугата?
Може да следвате хранителния режим дори с малък бюджет.
Има много възможности на пазара, които предлагат храни на достпъни цени.
Друга опция, която препоръчвам е най-консумираните храни да се закупят на едро.
По този начин здравословното хранене и готвене излизат много по-евтино от храненето навън, но в същото време ще постигаме резултати.
Не се заблуждавайте от хора, които твърдят, че здравословното хранене задължително трябва да е и скъпо.
Имам специфични нужди, мога ли да се запиша? (контузии, проблем с наднормерно тегло, веган режим и др.)
Хранителният режим и тренировъчната програма са напълно персонализирани.
Те се създават на базата на предварително попълнен въпросник, а след това при необходимост се провежда и консултация, ако има нужда да се уточнят детайли.
Хранителният режим и програмата задължително са съобразени с индивидуални нужди и предпочитания.

Примери са:
* Хранителен режим за жени и мъже без абсолютно никакъв опит;
* Хранителен режим за вегани и вегетарианци;
* Хранителен режим за отслабване;
* Хранителен режим за мускулна маса;
* Хранителен режим за изгаряне на мазнини и запазване на максимално количество мускулна маса;
* Алергии към определени храни;
* Желание да се наблегне на консумацията на протеини / въглехидрати / мазнини, за постигане на определени цели.Същото важи и за тренировъчната програма.

Специфични нужди са:
* Предишни или настоящи травми и контузии;
* Невъзможност за изпълнение на упражнения заради наднормено тегло или слаба мускулатура (заменят се с аналогични, но по-лесни);
* Никакъв опит с тренировки във фитнес или с такива в домашни условия;

Мога ли да пия алкохол по време на програмата?
Алкохолът може сериозно да попречи за постигане на резултати, но има начини, които да редуцират вредното му влияние.
Най-големият проблем идва от захарта и инсулиновата реакция, която предизвиква, затова силно се препоръчва ограничаването му, но пълно спиране не е необходимо.
Наясно съм, че алкохолът е част от живота на много и не препоръчвам пълно лишаване, тъй като този подход най-често има негативен ефект върху цялостния план.
Ако консумацията му е след пълноценно и здравословно хранене, ще се забави усвояването и така организмът ще може да регулира по-лесно инсулиновата реакция. От друга страна, когато се комбинира с нездравословни храни и допълнителни калорични напитки, то негатвния ефект върху хранителен режим ще е много по-голям.
Програмите подходящи ли са за по-възрастни?
Много хора използват за оправдание възрастта си, за да не започнат с нова инициатива.

Истината е, че възрастта не е лимитиращ фактор. Имам клиенти на 40, 50 и 60 годишна възраст, които не са спортували през последните 20 години, но все пак са се престрашили да опитат и заедно сме постигнали чудесен резултат. За техните резултати, снимки и отзиви може да разгледате секцията „Отзиви на клиенти за хранителен режим и тренировъчна програма„.

Пример за тежък случай: Жена на 55 години, височина 165 см., тегло 88 кг., която има болки в коленете и поради тази причина не може да извършва почти никакво движение за долна част на тялото. Това е сериозен лимитиращ фактор и ако не се намирате в по-лошо състояние, то със сигурност може да постигнете резултати с програмите, независимо от вашата възраст.

Защо цените са толкова високи?
Когато започвах да предлагам тази услуга през Септември месец 2016-та година, интересът към нея беше минимален.

С времето успях да докажа, че независимо възраст, минимално свободно време, контузии и травми, здравословни проблеми или каквито и да е други лимитиращи фактори, съм способен да помогна за постигане на сериозни резултати, особено когато става дума за отслабване, изгаряне на мазнини и покачване на мускулна маса, на всеки готов да отдели време и усилия, за да следва насоките ми.

Това направи услугата изключително популярна и за да мога да я запазя по начин, по който със сигурност ще помогне значително, установих, че не мога да работя с голям брой хора.

Затова цената се определя най-вече от моята заетост, тъй като освен изготвянето на всички персонални режими, аз провеждам и всички последващи консултации, проследяване на резултати и необходими промени по хранителен режим или тренировъчна програма в процеса на съвместна работа.

Нека постигнем резултатите, които винаги сте желали ЗАЕДНО

Фитнес Инструктор Сертификат от НСА
Публикация в Мускули и Фитнес
*Програмите са активни само за заплатения период, но няма обвързване за тяхното автоматично подновяване. В случай, че желаете да продължите за нов период, то се обсъжда съвместно и се взима решение за това.

*Персонални тренировки: Изпълняват в град София или онлайн чрез видео връзка, като цената не е включена в програмата.

*Времетраене на програмите: Всички цени в страницата са за период от 8 седмици, като е установено, че това е необходимото време да се постигнат сериозни резултати с индивидуалните планове. Програмите са активни и налични за използване само за заплатения абонамент като има гратисен период от 15 дни.